Naast dat de ARB geschikt is voor het snijden van de 5 meest voorkomende sneden in een grote variatie buizen, kan het voorkomen dat er een aangepast / afwijkende circulaire contour gewenst is. Dit komt niet alleen voor in buizen maar ook in bijvoorbeeld schalen of bodems.

Voor deze behoefte heeft Stako een zesde programma ontwikkeld, de Teach Functie. De mogelijkheid van deze optie zijn onbeperkt aangezien men zelf het gewenste contour programmeert.

De programmering van de teach functie begint zoals gebruikelijk met een centerpunt bepaling  van de gewenste circulaire beweging. Na het opstarten en homing van de machine kan het teachen beginnen.

Beweeg handmatig naar de gewenste snijhoogte, dit zal het eerste teach punt zijn. Een simpele druk op de knop zal deze positie opslaan. Roteer de arm vervolgens met de manuele bedienings mogelijkheid naar het eerst volgende bewegingspunt dat u wilt vastleggen en vervolg deze stap tot het gehele contour compleet is.

Het aantal (minimaal 9 – maximaal 90)  teach punten kunt u samen met de gewenste posities zelf bepalen. Hierdoor kunt u op makkelijke contour gedeeltes minder punten vastleggen en op complexere gedeeltes meerdere kort opvolgende posities.

Gekeken naar de afbeelding is de rode lijn de geprogrammeerde snede en groen de teach punten.

 

Vragen?

Bel gerust naar 024 - 648 82 50
Mail ons via het contactformulier

Bel mij terug

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Agenda

Contact

Stako

Einsteinstraat 6
6604 BW Wijchen
Nederland
Tel: +31 (0)24-6488250
Fax: +31 (0)24-6451205
E-mail: info@stako.nl

 

Bel mij terug