Snijtechnieken

Schuin snijden wordt kinderspel

Vele bedrijven snijden eerst de producten met een loodrechte snede uit een plaatveld om ze vervolgens, erg arbeidsintensief, te gaan nabewerken via frezen of handmatig snijden.

R000681

Daar de productiekosten hiervoor erg hoog zijn, heeft Stako hierop ingespeeld en is zij op dit moment één van de weinige bedrijven met een perfect programeerbare oplossing, de zgn. schuinsnijkop of bevelkop. Deze rotatiesnijkop kan elke klus aan en bespaart u veel arbeidstijd!

Deze Stako bevelsnijkop is via AC digitaal servoregelaar perfect in staat nauwkeurige schuine snedes te maken met behulp van het plasma proces tot 65 mm dikte en met het autogeen proces tot 300 mm dikte.

De autogeen schuinsnijkop kan samengesteld worden uit een twee of zelfs drie snijbranders die volledig geprogrammeerd V, X en K naden kan snijden inclusief zijcompensatie.

Door middel van een softwaremodude wordt op een eenvoudige wijze de schuine hoek geprogrammeerd inclusief de hoeklussen. Ook voor het waterjetsnijden is deze schuinsnijkop toepasbaar. Hierin is Stako absoluut de specialist!

Lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies

Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocust tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen en niet-metalen zoals kunststoffen, glas, hout en textiel snijden.

Lasersnijden met een lasersnijmachine biedt een grote vormvrijheid. Het is een interessante optie bij het snijden van ingewikkelde vormen uit producten, die met conventionele bewerkingen zoals stansen minder gemakkelijk mogelijk zijn. Lasersnijmachines maken het dan ook makkelijker om dergelijke snijopdrachten uit te voeren.

Omdat titanium een zeer lage ontbrandingstemperatuur en een grote gevoeligheid voor oxidatie heeft, kan dit materiaal heel goed met een lasersnijmachine worden gesneden. Doordat titanium een zeer duur materiaal is en er bij het lasersnijden weinig materiaal verloren gaat, zal een laserinrichting in de vliegtuigbouw zich snel terugverdienen.

Met een CO2-laser kan glas worden gesneden. Deze mogelijkheid wordt gebruikt bij het snijden van kwartsbuisjes voor lampen. Een andere toepassing is het volledig automatisch uitsnijden van autospiegels. Door het smeltproces van de laser is de kwaliteit van de rand weliswaar erg slecht, maar dat is in dit geval nou juist een voordeel omdat men zich daardoor minder snel snijdt tijdens het monteren van de spiegel in de rubberen ring.

Nauwkeurig snijden kan met water

Voor nauwkeurig snijwerk in alle voorkomende materialen en in diverse diktes heeft het watersnijproces zijn intrede gedaan. De nauwkeurigheid van het waterstraalsnijproces bedraagt 0,01 mm. De snijsnelheid is afhankelijk van het materiaal en de dikte van het materiaal. Door een zeer dunne waterstraal wordt een nauwkeurige contourloop bereikt. Onder druk van 6200 bar snijdt het water zich door het materiaal.

Met het waterstraalsnijden kunnen naast harde ook zachte materialen worden gesneden. Bij zachte materialen kan men denken aan papier, leer, kunstoffen, etc.. Om harde materialen te snijden moet aan de waterstraal een abrasief worden toegevoegd. Abrasief is een soort van fijn snijzand. Door deze toevoeging is het bijvoorbeeld mogelijk om door 150 mm dik staal te snijden.

water snijden

Voordelen van waterstraalsnijden:
Uitzonderlijke snedekwaliteit
De waterstraal kan in een keer door verschillende materiaallagen snijden
Vrijwel geen warmte inbreng in het te snijden materiaal
Niet- en geleidende zijn met water te snijden
Harde en zachte materialen zijn met water te snijden
Met water snijden kan tot materiaaldiktes van 150 mm

Snel snijden met plasma

Sinds een aantal jaren is het plasmasnijproces als economisch proces in de snijtechniek sterk naar voren gekomen. Voor dit proces zijn snelle machines een noodzaak, daar voortloopsnelheden tot 8000 mm/minuut zeer gebruikelijk zijn. Snijden met plasma staat voor hoge nauwkeurigheid. Het proces is alleen geschikt om elektrisch geleidende materialen te snijden in dikte van 0,05 tot 80 mm. De grootste toepassing van het plasmasnijden ligt bij de non-ferro metalen, maar ook dunnere staalplaten kunnen ermee gesneden worden. Non-ferro metalen kunnen met een plasmasnijmachine gesneden worden tot een maximale dikte van 180 mm.

Voordelen:
Hoge snelheid (8000 mm/min)
Materiaaldiktes snijden van 0,5 tot en met 180 mm

Subcategorieën

Vragen?

Bel gerust naar 024 - 648 82 50
Mail ons via het contactformulier

Bel mij terug

Agenda

Contact

Stako

Einsteinstraat 6
6604 BW Wijchen
Nederland
Tel: +31 (0)24-6488250
Fax: +31 (0)24-6451205
E-mail: info@stako.nl

 

Bel mij terug