Over ons

Een nieuwe toekomst bij Stako

Werken bij Stako betekent afwisseling, in het middelpunt van nieuwe technologieën, individueel of in een project, in het binnenland of over de geografische grenzen.

Vanaf dag een krijg je je eigen verantwoordelijkheden. Dit onderstreept het belang in jouw ontwikkeling. Wij bieden je voldoende ruimte en mogelijkheden om te groeien, kennis en ervaringen op te doen en te delen.

Interesse? Neem contact met ons op.

Studenten

Stako biedt je de ideale kans om ervaring op te doen in de praktijk. Met de theorie als goede basis krijg je bij ons de kans deze in de praktijk ten uitvoer te brengen en door te ontwikkelen. En misschien is je opdracht een stap naar een baan bij ons.

Stage- en afstudeeropdrachten vind je in alle onderdelen van ons bedrijf. Geïntresseerd in een stageplaats bij Stako? Neem dan contact met ons op.

Vacature overzicht:

Klantgericht naar de perfecte oplossing

Stako is als middelgroot bedrijf in staat direct in te spelen op de specifieke behoefte in de wereldmarkt.

Visie en missie:

Stako wil CNC snijmachines produceren en diensten leveren zoals de klant  het wenst.

Onze visie is om wereldwijd als partner, innovator en bouwers van (milieubewuste) snijmachines gezien te worden.

Dit klinkt door in onze missie: onze klanten goede ondersteuning bieden bij het innoveren, in stand houden en optimaliseren van hun productieproces door oplossingen te bieden volgens de laatste technologische ontwikkelingen. 

De klant kan er op rekenen de ideale economische machinecombinatie te ontvangen om zijn productieproces te optimaliseren!

Stako door de jaren heen

Stako BV is opgericht in 1986 door Wim Peters en is, als een ware familiebedrijf betaamt, in 2007 overgenomen door zijn zoon Markus Peters.

Stako BV is vanaf de oprichting van het bedrijf tot 1989 bezig geweest als service aanbieder voor bekende snijmachine leveranciers. Door de deskundigheid en ervaring die in deze periode opgedaan is, kon Stako zich ontwikkelen in het ontwerpen en bouwen van snijmachines. De eerste, de CNC snijmachine, was in 1989 een feit! Deze machine was zeer succesvol en Stako's reputatie groeide buiten Nederland. Naast de hoofdvestiging in Wijchen, werd er in 1994 een vestiging in het Ruhrgebied in Duitsland geopend. Stako is sindsdien actief buiten de Benelux en heeft inmiddels machines geleverd over de hele wereld.

Mark Peters directeur Stako

Hieronder volgen nog enkele ontwikkelingen door de jaren heen.

Ontwikkelingen:

 • 1989 ontwikkeling CNC gestuurde brandsnijmachine autogeen met software
 • 1998 ontwikkeling plasmasnijmachine Magnum,
 • 2001 ontwikkeling pijpsnijmachine in combinatie met plaatsnijmachine
 • 2001 ontwikkeling waterstraalsnijmachine
 • 2002 ontwikkeling automatisch schuinsnijden (bevelsnijden)
 • 2005 ontwikkeling rotoplasma snijkop voor op de Magnum
 • 2006 ingebruik name van Nestingsoftware StakoNest
 • 2008 ontwikkeling lasersnijmachine, de Omnium
 • 2010 ontwikkeling snijmachine, Variprofile
 • 2011 ontwikkeling Pantograaf, Freescel, 3D-snijden
 • 2012 ontwikkeling automatische 3-brander aggregaat tot 300 Ddk!
 • 2013 ontwikkeling lateraal en tangentiaal snijden

Stako levert sinds eind jaren 80 wereldwijd hoogstaande, innovatieve CNC snijmachines voor alle snijprocessen (plasma, autogeen, waterstraal en laser). Wij zijn een waar familiebedrijf; de bijhorende passie en inzet worden door iedereen binnen de organisatie nageleefd en deze waardes vertalen zich door in onze klantrelaties.

Onze doelstellingen zijn, om in nauwe samenwerking met onze klanten, voor elke snijbehoefte een toonaangevende kwalitatieve oplossing te bieden en vervolgens een zo efficiënt mogelijke machine te produceren.

Door de jaren hebben wij een breed scala aan CNC-snijmachines ontwikkeld voor plaat- en pijpsneden. Deze machines kunnen worden voorzien van de meest moderne technieken, zoals bijvoorbeeld het snijden van laskanten.

Naast ons standaardassortiment aan snijmachines is Stako gespecialiseerd in “custom made” snijoplossingen. Onze Engineer afdeling wordt graag uitgedaagd met uw vraagstukken!

Service en Aftersales zijn voor Stako, naast innovatie en kwaliteit, hoogstaande prioriteiten.

Doordat de gehele productie in eigen beheer plaatsvindt, kan samen met de jarenlange ervaring een optimale service geboden worden. Het verzorgen van een efficiënte service met een zo kort mogelijke stilstand, biedt naar onze beleving de basis voor de gezamenlijke toekomst.

Stako heeft de ambitie om nog jarenlang een prominente positie binnen de snijwereld te vervullen.

Om dit te realiseren streven wij ernaar een transparante en betrouwbare partner te zijn voor onze afnemers. Wij willen u van harte uitnodigen om uw gedachte omtrent uw snijproces met ons te delen om zo gezamenlijk tot een innoverende ontwikkeling te komen.

Subcategorieën

Vragen?

Bel gerust naar 024 - 648 82 50
Mail ons via het contactformulier

Bel mij terug

Agenda

Contact

Stako

Einsteinstraat 6
6604 BW Wijchen
Nederland
Tel: +31 (0)24-6488250
Fax: +31 (0)24-6451205
E-mail: info@stako.nl

 

Bel mij terug